Nincs termék a kosárban.
 

Gyógynövény túra, tisztító kúra

„Gyűjtögetni nem nevetséges és ódivatú rögeszme. Mindenekelőtt: ÉLETBÖLCSESSÉG. Semmi áron se mondjatok le arról, hogy mindig legyen időtök gyümölcsöt, gyógynövényt, virágot szedni, gyűjteni! Hajoljatok le a földig és emelkedjetek az égbe utánuk.”
(Maurics Messéqué)

 

 

 

Göcsej egyik kis falujába,Boncodföldére várjuk a gyógynövények és túrák kedvelőit. A Füvesember által vezetett gyógynövénytúrák keretében megismerkedhetnek Göcsej természeti értékeivel. Kérésre, megfelelő számú jelentkező esetében egyedi helyszín is választható.

A tisztító kúrák keretében méregtelenítést ajánlunk kedves vendégeinknek vadon termő zöldségfélékkel, gyógynövényekkel, zöld-turmixokkal. Mind a gyógynövény mind a tisztító kúrák meghirdetett időpontokban vagy egyéni megkeresésre kerülnek megrendezésre.

 

 

 

 

 

MÁJTISZTÍTÓ, EPEKŐHAJTÓ KÚRA

Előkészületek – nagyon fontos, be kell tartani!!!!!!

– Mivel a májtisztítás során rendkívül sok méreganyag szabadul fel és lökődik ki a belekbe, nagyon fontos a megfelelő bélmozgás. Alapszabály, hogy székrekedéssel nem szabad a programba belekezdeni, mert ha a mérgek nem tudnak kiürülni, visszafertőzhetjük és újramérgezhetjük a szervezetünket!

– A bélmozgást lehet segíteni pszillium mag pelyvával, amelyet bio-boltokban vásárolhatunk. Vízzel összekeverve kell bevenni, és rengeteg folyadékot inni hozzá!!!!

A program elkezdése előtt ún. Parazita-ellenes ételeket fogyasszunk! Vagy/és használjunk Parazitaölő tinktúrát.

1. nap

– 3 liter almalé

– Ne szedjünk gyógyszereket és vitaminokat ezen a napon – ha ezt nem tartjuk be, elmaradhat a siker!

– Ne együnk semmit!

– Igyunk meg 1 pohár, lehetőleg frissen facsart almalevet mindig, ha megszomjazunk. Valamint „együnk meg” 1 pohár almalevet, ha megéhezünk.  Ha a préselés nem megoldható (messze a legjobb), bio-boltból szerezzünk be 100%-os almalevet. Az almában lévő sav felpuhítja a májban lévő koleszterin-lerakódásokat, így könnyebben kilökődnek majd.

2. nap

– 1.5-2 liter almalé

– Az időpontokat pontosan tartsuk be!

– Délután 2-ig folytassuk az almalé fogyasztást.

– 2 után nem ihatunk. – Rendkívül fontos! – ha nem tartjuk be, nagyon rosszul lehetünk később!

– Délután mozogjunk, vegyünk forró fürdőt, vagy menjünk szaunába, ha tehetjük.

este 6:  4 evőkanál keserűsót (patikában vehető, 10 dkg kell a kúrához) oldjunk fel 7,5 dl vízben. Ez 4 alkalomra lesz elosztva. Igyuk meg az első negyedet, a többit tegyük hűtőbe (erre azért van szükség, mert hidegen kevésbé rossz az íze)

este 8: – Igyuk meg a második adag keserűsót.

9. 45:  2dl extra szűz olívaolajat (extra virgin, cold pressed) keverjünk össze kétszerannyi frissen facsart grapefruit lével (2 db nagyobb grapefruit szükséges hozzá). Csepegtessünk bele 80 csepp feketedió tinktúrát. A grapefurit és a feketedió azért szükséges, mert parazitaölő hatású.  Rázzuk össze, amíg teljesen elkeverednek. Igyuk meg a keveréket. Ezt megihatjuk egyben is, de eloszthatjuk 4 egyenlő részre és 10-15 perc különbséggel is elfogyaszthatjuk.  Nagyon fontos, hogy utána azonnal feküdjünk le – a hátunkra vagy a jobb oldalunkra. Fel is húzhatjuk a jobb lábunkat, hogy ezzel is nyomást gyakoroljunk a májra. Minél előbb próbáljunk meg elaludni. Feküdni kell!!!

3. nap

– Lehetséges, hogy a felszabaduló mérgektől rosszul fogjuk érezni magunkat. A lényeg, hogy minél gyorsabban megszabaduljunk tőlük, ezért egész nap olyan dolgokat kell tenni, amik a méregtelenítést segítik.

6.00: – Igyuk meg a 3. adag keserűsót. Ez hasmenést fog kiváltani.

8.00: – utolsó adag keserűsó

– Hasmenés várható, sőt szükséges. A kijövő kövek borsó nagyságútól akár kisebb szilva nagyságúak lehetnek. Ezek nem igazi kövek, az alapanyaguk koleszterin, ezért zöldes színűek (belül mindenképp!)

– Jó, ha délelőtt végzünk egy beöntést, hogy ezzel is segítsünk megszabadulni a salaktól. – Vegyünk forró fürdőt.

– Igyunk rengeteget, főleg tiszta vizet kb. 4 litert, hogy kimossuk a mérgeket a szervezetből

– A pszillium mag pelyvát is ajánlatos továbbra is használni, 2x a nap során.

A kúra után:

– Érdemes májtisztító gyógynövényeket használni Máj, epe tinktúrát, Retekcsíra kivonatot, máriatövis kivonatot vagy fekete retek cseppeket.

Hányszor kell elvégezni?

– Elvileg addig kell csinálni, amíg már nem jön ki több kő. Ez akár 7 alkalom is lehet. Utána évente 1-2 alkalom is elég.

Milyen időközönként?

– Legalább másfél hónapot kell várni két tisztítás között.

Mit várhatunk?

Mivel a máj szervezetünk fő méregtelenítője, a legkülönbözőbb tünetekben hozhat enyhülést a program: allergiák, migrén, bőrbetegségek, hátfájás, magas koleszterinszint, krónikus fáradtság, depresszió, stb. Általános tapasztalat, hogy az embereknek több energiája és sokkal jobb kedve van utána.